EN NÆRENDE TAURUS-FROKOST

Jo mer jeg lærer om ernæring, desto mer overbevisende bevis finner jeg for å starte dagen med et solid og proteinrikt måltid. Det gir også mye mening. Når trenger vi energien vår mest? I løpet av dagen, mest sannsynlig, med mindre du jobber natt. Hvis du sover om natten, er det da kroppen hviler og gjør sin dype prosessering ved å skille ut det som kan brukes og det som skal gis slipp på. Hvis vi er i god helse og føler oss klare til å gå om morgenen, er det den naturlige tiden å legge grunnlaget for en lang dag med aktivitet. Ifølge den kinesiske klokken, som følger energien mens den beveger seg gjennom de forskjellige organene i kroppen, er tiden mellom klokken 07.00 og 09.00 når magen har mest energi. Det er da den kan håndtere mat mest effektivt.

Mellom klokken 05.00 og 07.00 er tykktarmen på topp, noe som gjør det til den naturlige tiden å kvitte seg med gårsdagens avleiringer som ble gjort ubrukelige i løpet av natten, med andre ord avfallsstoffer.

Dette passer rett inn i glukosegudinneteoriene (se innlegget), som sier at dagen må startes med et velsmakende måltid for å unngå å gi kroppen vår en glukosesjokkstart.

Min nyeste og herligste måte å starte dagen på er som de gjør i Asia (også min favorittmatstil), nemlig med en kraftsuppe med tilsatt kjøttdeig fra storfe eller lam, og noen ganger til og med med et par posjerte egg i suppen. Selvfølgelig tilsetter jeg masse friske urter som koriander og mynte. Dette holder meg mett og energisk i mange timer og bygger en stabil og bærekraftig energi.

Jeg lager enten min egen beinbuljongsuppe (se innlegget) eller, når jeg ikke har det, kjøper jeg et økologisk, gressforet, ferdiglaget, frysetørket beinbuljongpulver av god kvalitet.

Ingredienser:

- Benbuljong/vann pluss en teskje beinbuljongpulver

- Valgfrie grønnsaker, kuttet i fine biter (tilsett alltid litt sopp for god smak og litt ingefær)

– Grønne grønnsaker som raskt varmes opp og tilfører smak og tekstur

Instruksjoner:

1. Kok grønnsakene i noen minutter.

2. Hvis ønskelig, knekk et par egg forsiktig inn i buljongen som skal posjeres. La det i så fall koke i omtrent tre minutter til.

3. Hell buljongen over kjøttdeigen og urtene.

4. Tilsett mineralsalt av god kvalitet for smak og ekstra mineraler.

God appetitt!

Tidligere
Tidligere

Arketypisk ASTROMEDISIN OG DENS SYMPTOMER

Neste
Neste

Kosmologisk værrapport: VELKOMMEN TIL LUFTENS TID